Kam v Praze na brusle? Kompletní přehled veřejného bruslení 2019

Možná vás překvapí, že se v Praze nachází více než 20 kluzišť, kam si můžete jít zabruslit. Díky našemu přehledu už si nebudete muset lámat hlavu, na které z nich vyrazit! Přehled kluzišť a ledových ploch jsme pro lepší orientaci rozdělili po jednotlivých městských částech.

Konkrétní, pravidelně aktualizované otevírací doby a ceníky najdete po prokliku na jednotlivá kluziště.

Praha 1

V historickém centru Prahy 1 najdete 2 kluziště. Obě jsou venkovní a obě velmi populární. Tím prvním je kluziště na "Ovocňáku" – kluziště na Ovocném trhu. Bruslí se zde každý den a návštěvníky o víkendech čeká také doprovodný program.

Druhým je kluziště na Františku. Sportovní areál je hojně využíván v letních měsících pro různé sporty (fotbal, házená...). V zimním období je plocha hřiště zaledována a vzniká populární kluziště.

Praha 3

U kluziště pod Žižkovskou věží vás musíme varovat. Nesmíte se podívat nahoru na špičku Žižkovské věže. Netrénovaným osobám se tak akorát zamotá hlava a neskončí to dobře! Samozřejmě, myslíme to trochu s nadsázkou, každopádně bruslení zde je podtrženo jednou z hlavních pražských ikon – Žižkovským vysílačem.

Praha 4

Na Praze 4 máte dvě možnosti – můžete vsadit na jistotu a schovat se do zimního stadionu Kobra, kde sídlí stejnojmenný klub. Mějte jen na paměti, že si zkontrolujete otevírací doby ZS Kobra. Veřejné bruslení se zpravidla koná pouze o víkendu.

Pokud si chcete bruslení zpříjemnit a spojit jej s nákupy, doporučujeme vyrazit na kluziště u nákupního centra Arkády, kde se bruslí denně.

Praha 5

Situace na Praze 5 je podobná, jako u Prahy 4. Nachází se zde jak kryté kluziště, Zimní stadion Nikolajka, tak i kluziště venkovní. To najdete na náměstí 14. října hned za kostelem sv. Václava. Kterému z nich dáte přednost?

Praha 6

Praha 6 nabízí nejen svým občanům také 2 kluziště. Bruslení u Kulaťáku (Kluziště Dejvice) je závislé na počasí, jedná se totiž o venkovní kluziště na Vítězném náměstí, které bývá otevřeno denně. Můžete si zde nechat nabrousit brusle, případně si brusle i půjčit.

Zimní stadion Hvězda je opět sázkou na jistotu. Nemusí vám vadit, že venku prší, nebo sněží, ačkoliv, právě sníh dodává venkovnímu bruslení tu správnou atmosféru. Brusle půjčují a brousí i na Hvězdě.

Praha 7

Praha 7 je na kluziště o něco bohatší než předchozí městské části, ačkoliv pro veřejnost bývají přístupná pouze 2. Najdete zde Malou sportovní halu na Výstavišti v Holešovicích. Termíny bruslení jsou zde téměř neměnné, bruslí se každou sobotu a neděli od 16:15–18:15 (pro změny sledujte přímo stránku kluziště). K dispozici je půjčovna i brusírna bruslí.

Pokud se při bruslení rádi "roztahujete", měli byste si vyzkoušet vůbec největší ledovou plochu v Praze. Ta bývá otevírána na Pražské Letné a rozhodně stojí za návštěvu. Nemáte-li brusle, nevadí, můžete si je zde půjčit.

Třetím kluzištěm je Tipsport arena Praha, kde trénují hráči klubu HC Sparta Praha. Bohužel, zde se termíny veřejného bruslení nevypisují a bruslení se koná v Malé sportovní hale zmíněné výše.

Praha 8

Širokou nabídku kluzišť najdete v Praze 8. V minulém roce byla v provozu hned 3 kluziště. Jedno v areálu kasáren Karlín, druhé na koupališti v Ládví a třetí u ZŠ Glowackého. První zmiňované letos nebude v provozu. Na zbylých dvou se bruslí denně a jsou zde k dispozici půjčovny i brusírny bruslí. O víkendech bývá připraven doprovodný program.

Kluziště u ZŠ Glowackého v Praze 8

Čtvrté kluziště v Praze 8 není tak známé a i my ho objevili celkem náhodou. V provozu bude sice nejdříve od 20. prosince, avšak je dobré o něm minimálně vědět. Najdete jej na dvoře DDM Praha a díky osvětlení zde můžete bruslit i ve večerních hodinách.

Praha 9

V Praze 9 najdeme jednu z největších a nejmodernějších hokejových svatyň u nás – pražskou O2 arénu. Bohužel, ta nebývá přístupná pro veřejnost. Zato kluziště na střeše Galerie Harfa, které s O2 arenou bezprostředně sousedí, bývá pro veřejnost otevřeno denně. Při návštěvě kluziště můžete využít i zázemí nákupního centra a dát si něco k snědku.

Praha 10

Praha 10 by se s trochou nadsázky dala nazvat jako mekka bruslení v Praze. Stojí tu totiž hned 3 kryté haly (HASA, Škoda ICERINK a Eden), které v zimním období doplňuje ještě kluziště na Gutovce.

První zmíněný stadion (HASA), slouží především oddílu krasobruslení USK Praha. Bývá však pravidelně otevřen i pro veřejnost. Výhodou je obrovská ledová plocha, která jistě uspokojí i náročnější bruslaře.

Škoda ICERINK patří k nejmodernějším halám u nás. Kluziště tu mají hned 2 a termíny veřejných bruslení bývají vypisovány na obou z nich. Kromě tradičního veřejného bruslení tu bývají akce jako rybníkový hokej nebo family on ice, na své si tu přijde celá rodina.

Zimní stadion Eden se vám pravděpodobně spojí s hokejovým klubem HC Slavia Praha. Veřejné bruslení tu nebývá vypsáno  moc často, ale když už je, stojí to za to. Můžete si totiž vyzkoušet, jaké to je bruslit na kluzišti, kde se prohánějí profesionální hokejisté.

Když přeje počasí, výborně se můžete vyřádit i na kluzišti Gutovka. Mimochodem, věděli jste, že v areálu Gutovka najdete i jiná sportoviště, např. skatepark, horolezeckou stěnu, minigolf a mnohé další?

Praha 11

Letos nově se na Praze 11 nachází hned 2 kluziště. První vyrostlo u obchodního centra Westfield. A musíme uznat, že je svými rozměry a tvarem velmi netradiční. Otevřeno tu mají denně, tak jej určitě nezapomeňte vyzkoušet.

Druhé kluziště (kluziště u Modré školy) najdete na ulici Modrá. Kluziště je vhodné spíše pro rodiny s malými dětmi, zdatný bruslař si zde totiž kvůli menším rozměrům moc nezabruslí.

Praha 13

Praze 13 vévodí zimní stadion Bronzová. Stadion patří stejnojmenné základní škole, která jej v zimních měsících otevírá pro veřejnost. Pokud máte tupé brusle z minulých sezón, můžete si je zde nechat nabrousit.

Praha 14

Kluziště u nákupního centra Černý Most v zimě již tradičně doplňuje služby tohoto nákupního centra. Kluziště bývá otevřeno každý den, včetně víkendů. Můžete si tu půjčit i nechat nabrousit brusle, a také se občerstvit u stánku nebo přímo v centru.

Venkovní kluziště u nákupního centra Černý most

Praha 18

Zimním stadion v Letňanech si bezpochyby zaslouží uznání. Jedná se o jeden z mála stadionů v Praze, který má zajištěn celoroční provoz. Veřejné bruslení zde probíhá téměř denně, a dokonce tu brousí i půjčují brusle.

Praha (Vestec)

Závěrečným kluzištěm jistě potěšíme některé obyvatele MČ Prahy-západ. V obci Vestec totiž najdete kryté kluziště přímo v areálu firmy Auto Brejla. Kluziště lze i pronajmout pro soukromé účely, takže se stačí domluvit s pár kamarády a zahrát si zde třeba hokej.

Přiznejte sami, věděli jste vůbec, že je v Praze tolik kluzišť? Pokud ne, považujeme naši misi za splněnou. V opačné případě si můžete dohledat detailní informace o jednotlivých kluzištích v Praze v našem rozcestníku veřejné bruslení v Praze.

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.