Kam v Brně na brusle? Kompletní přehled veřejného bruslení 2019

Věděli jste, že je v Brně více než 10 kluzišť, kam si můžete jít za bruslit? Připravili jsme pro vás jejich přehled pro letošní sezónu, abychom vám usnadnili čas zdlouhavým hledáním. Pro přehlednost jsme kluziště seřadili podle městských částí. Jako bonus přidáváme také tipy na kluziště v okolí Brna.

Konkrétní, pravidelně aktualizované otevírací doby a ceníky najdete po prokliku na jednotlivá kluziště.

Brno-Černovice

Černovické kluziště je otevřeno denně, včetně víkendů. Půjčují tu i brusle, případně vám je i nabrousí. Kluziště nejdete za garážemi v ulici Knéslova. Plochu si můžete pronajmout pro soukromé účely, např. pokud si chcete zahrát hokej, nebo mít plochu sami pro sebe.

Brno-Královo Pole

V Králově poli se nachází největší ledová plocha pod širým nebem vůbec. Kluziště Vodova je velmi oblíbeným kluzištěm v Brně a každoročně přitáhne tisíce návštěvníků, aby ne, mají tady totiž zimní bar a otevřeno denně!

« 3 z 20 »

Dále se můžete vydat do Ponavy, kde máte hned 2 možnosti bruslení. Tou první jsou 2 krytá kluziště ve Sport centru Lužánky (NHL a Evropská ledová plocha). Termíny bruslení jsou vypisovány zpravidla na víkendy. Zabruslit si můžete i pod širým nebem u Bobycentra – Bruslení za Lužánkami, kde se bruslí denně.

Brno-Lesná

V Lesné najdete kluziště hned u ZŠ a MŠ Milénova. Avšak pozor, povrch zde je pouze umělý a nejedná se o klasickou ledovou plochu. Provozovatel kluziště však vše dohání výborným zázemím v podobě teplého občerstvení a příjemného posezení.

Brno-Líšeň

I MČ Líšeň má nejen pro své obyvatele své kluziště. Jeho provozovatelem je nezisková organizace SALESKO. A pokud se teprve potřebujete naučit bruslit, můžete si u nich objednat i lektora bruslení.

Venkovní kluziště SALESKO Líšeň

Brno-Ořešín

V Brně-Ořešíně se místní sokol stará o provoz přírodního kluziště. Pokud počasí přeje, můžete si výborně zabruslit na samotě u lesa! Letos zde odstartovala sezóna v sobotu 4.1. Sledujte proto stránku kluziště Ořešín pro aktuální info.

Brno-střed

V MČ Brno-střed střed se nachází jedno z nejoblíbenějších, a zároveň možná nejkontroverznějších kluzišť. Už víte, o kterém je řeč? Je to přece Bruslák na Moraváku pod Joštem! K dispozici je půjčovna i brusírna bruslí, a zabruslit si tu můžete každý den.

« 1 z 5 »

Dvě kluziště bývají pravidelně budována také na Kraví Hoře. V současné době jsou ve fázích příprav. O jejich otevření vás budeme informovat prostřednictvím našeho webu.

Zato na ZS Úvoz se o kvalitu ledu bát nemusíte. A pokud máte tupé brusle, rádi je vám tu nabrousí.

A samozřejmě, nesmíme zapomenout také na kluziště Kluziště Pavillon, které se nachází u stejnojmenné restaurace. Sportovní aktivity si tak můžete zpříjemnit výborným jídlem a servisem v samém srdci Brna.

Brno-venkov (Modřice)

I obyvatelé jižnější části Modřic mají možnost vyrazit na brusle, a to konkrétně za OC Olympia, kde se již tradičně nachází kluziště s výborným zázemím – s půjčovnou, brusírnou, občerstvením a možností nakoupit přímo v Olympii.

Kluziště před nákupním centrem Olympia Brno

Veřejné bruslení v okolí Brna

Pokud si chcete vyzkoušet nová kluziště, v relativní blízkosti u Brna se jich nachází hned několik. Jejich otevírací doby pro vás pravidelně aktualizujeme:

Venkovní kluziště v Řícmanicích u Brna (náš tip)

Zimní stadion Blansko

Březina u Křtin (venkovní kluziště)

Zimní stadion Rosice u Brna

Zimní stadion Velká Bíteš

Zimní stadion Vyškov

 

Na které kluziště povede vaše příští cesta? Podělte se o tento přehled s vašimi přáteli na Facebooku a vezměte je na led!

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.