Brno v pohybu 2018

Brno v pohybu přenese brněnská sportoviště na jedno místo

Jakou pohybovou aktivitu či sport vybrat pro své děti? Tento sportovní oříšek pomůže rodičům rozlousknout festival zdravého pohybu a brněnského sportu Brno v pohybu 2018! Již pátým rokem ho připravuje pro děti i dospělé časopis CentrumBrna.cz a Sokol Brno I. Setkají se zde klasické aktivity s méně tradičními. Je libo šerm nebo bojová úmění exotických názvů? Vyzkoušet si vše na vlastní kůži budou moci malí i velcí Brňané v sobotu 19. května na stadionu Sokol Brno I na ulici Kounicova.

Brno v pohybu je pro děti!

V dobeě tabletů a smart telefonů je stále důležitější, aby se lidé hýbali. Děti a omladina víc a víc času tráví na chytrých zařízeních, zato stále méně času tráví pohybem a v přírodě. Brno v pohybu jde lidem – a zvláště mladé generaci – naproti. Ukazuje, jak fajn pocit je rozhýbat tělo.

O téma festivalu je už roky velký zájem. Sokol Brno I společně s brněnskými sportovními kluby přirpavují i letos bohatý program. Cílem je nechat děti "zakusit pohyb". Aby si ho užívali, byly blízko opravdovým sportovcům, trenérům a odborníkům na zdravý pohyb.

„Osobní kontakt s trenéry a profesionály z mnoha sportovních oblastí může být tím pomyslným závažím při rozhodování o sportovní budoucnosti našich dětí," říká ředitel festivalu Roman Vágner.

Brno v pohybu je pro rodiče a dospělé...

V dnešní době je téma zdravého pohybu velmi důležité i pro dospělé. Civilizační choroby pohybového aparátu, chronické bolesti zad a syndrom SMSkového krku... jsou denními tématy specialistů z oboru medicíny i fitness. Festival bude k pohybu motivovat tedy také rodiče, kteřímnohdy v návalu povinností na zdravý pohyb zapomínají.

„Festival Brno v pohybu přináší poselství zdravého životního stylu dětem i dospělím – možností máme v Brně dostatek. Chce to jen chtít a najít si čas – nejen pro naše děti, ale také pro sebe, protože my jsme dětem tím největším vzorem," dodává za organizátory Roman Vágner.

Široká sportovní mapa Brna se na jedno odpoledne přesune na jedno místo – do areálu brněnského Sokola. Sportovní akce odstartuje ve 13 hodin. Pro návštěvníky budou připravena zajímavá soutěžní stanoviště, kde si mohou jednotliveé aktivity vyzkoušet na vlastní kůži a svaly. Všichni dětští účastníci dostanou hrací kartu, na níž budou sbírat razítka na jednotlivých stanovištích. Na konci ji pak můžou vyměnit za odměnu od od zástupců sportovních klubů a partnerů akce.

Více informací o této sportovní akci najdete na brnovpohybu.cz.

Kontakty

Pro sportovní kluby, oddíly, aktivity, partnery a média:

Roman Vágner | 605 292 735 | info@brnovpohybu.cz.

Produkce festivalu:

Ladislav Pavlíček | 737 191 141 | pavlicek@rovan.cz

Pořadatel:

rovAn promostudio a Sokol Brno I

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.